Faciliteer uw datagolf met AI en high performance computing

Data, data en nog eens data. De enorme hoeveelheden data die u vandaag creëert is de sleutel tot uw succes. Maar hoe benut u het ware potentieel van deze data? Ruwe gegevens op zich zijn immers niet erg veel waard. U heeft technologie nodig die deze ruwe diamant slijpt tot zijn ware potentieel. De snelheid waarmee gegevens worden aangemaakt, voegt bovendien nog een extra moeilijkheidsgraad toe aan het creëren van inzicht in uw datapool. Gelukkig kunt u tegenwoordig een beroep doen op heel wat technologieën om inzichten uit al uw gegevens af te leiden. Met aanzienlijke rekenkracht, gekoppeld aan doorontwikkelde tools en geoptimaliseerde algoritmen komt u momenteel al een heel eind. PQR geeft u in deze blog alvast een aanzet om uw datagolf met succes te faciliteren.

1. Wees voorbereid op de AI-revolutie

Het analyseren van grote hoeveelheden data vergt enorm veel rekenkracht van uw IT-omgeving en vraagt om een ander soort technologie. Technologie die klaar is voor artificiële intelligentie en waar data analisten en datascientists hun werk mee kunnen doen. Technologie die is geoptimaliseerd voor advanced analytics, machine learning en deep learning. Je wilt de AI-revolutie immers niet missen doordat je niet over de juiste technologie beschikt.
 
Het gebruik van AI is in de afgelopen 4 jaar dan ook met 270% gegroeid en zorgt bijvoorbeeld voor productinnovaties, verbeterde efficiëntie en omzetgroei. Elke organisatie zou zich zodoende moeten afvragen welke inzichten en verbeteringen ze kunnen behalen met de inzet van AI. Anticiperen op toekomstige AI-behoeften en het overzetten van workloads is dus geen slecht idee. PQR helpt organisaties met het implementeren van de juiste technologische IT-basis die AI-projecten mogelijk maakt. In dit e-book staan alvast vijf stappen om van start te gaan met AI-projecten en deze succesvol uit te rollen.

Lees e-book

2. Kies voor high performance computing

AI stelt ongekende eisen aan uw datacenter. Het aansturen van uw bedrijfstransformatie met machine en deep learning vereist tenslotte een IT-infrastructuur die is geoptimaliseerd voor de unieke eisen van AI. Om tegemoet te komen aan de steeds groeiende vraag naar hogere computeprestaties, creëerde NVIDIA de volgende generatie datacenterplatforms.
 
Met high performance computing (HPC), een van de meest doorontwikkelde tools in de evolutie van compute – kunnen AI, machine learning, deep learning, big data analytics en edge computing zonder enige vertraging worden ingezet. Door gebruik te maken van GPU-aangedreven processing kunnen werknemers zo geavanceerde en grootschalige applicaties efficiënt, betrouwbaar en snel uitvoeren. NVIDIA-networking voegt daar schaalbaarheid over meerdere computernodes aan toe, waardoor parallelle en gesynchroniseerde computecycli mogelijk worden. Als motor van het moderne HPC-datacenter zorgen NVIDIA-compute en netwerktechnologieën voor een enorme prestatie- en schaalbaarheidsverbetering.
 
Wilt u ook een IT-geleide strategie aannemen om uw AI te faciliteren? Ontdek meer in de infographic en whitepaper.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de diensten en expertise van PQR op het gebied van NVIDIA? Neem contact op met onze experts!

Neem contact op

NVIDIA & PQR

NVIDIA is de pionier voor GPU computing met onder andere oplossingen voor AI- en HPC-computing. PQR is NVIDIA Elite Partner voor virtualization en compute.