Het Microsoft Copilot Readiness Assessment van PQR is een technische assessment op het gebied van datagovernance en Microsoft 365 instellingen. Hiermee heeft u de zekerheid dat de Microsoft omgeving op de juiste manier is ingericht om te starten met Copilot. 

Datagovernance en Microsoft 365 instellingen bij Copilot

Wanneer u wilt starten met Microsoft Copilot is een juiste inrichting op het gebied van datagovernance (beveiliging, classificatie en opslag) in de Microsoft 365 omgeving cruciaal. Zo heeft u de zekerheid dat Microsoft Copilot ook naar verwachting werkt, op het moment dat u het in gebruik gaat nemen. 

PQR voert het Microsoft Copilot Readiness Assessment uit in vier fasen: 

 1. Kick-off
 2. Assessment
 3. Uitwerking
 4. Oplevering

Na het opleveren van het Copilot Readiness Assessment heeft u duidelijke aanbevelingen en aandachtspunten die uitgevoerd moeten worden, voordat Copilot in gebruik genomen wordt. 

Focus Readiness Assessment

Het Copilot Readiness Assessment controleert of uw huidige omgeving voldoet aan de technische eisen die Microsoft stelt aan het gebruik van Microsoft Copilot. Daarbij controleert PQR minimaal de volgende aspecten:

 • Ondersteuning van Microsoft Copilot binnen huidige abonnement en/of licentievorm;
 • Instellingen voor Update Channel;
 • Ondersteunend gebruikersaccount voor alle Copilot gebruikers;
 • Afhankelijkheden van andere Microsoft diensten, zoals OneDrive, Outlook client, Teams Client, Loop, Whiteboard en de juiste versies;
 • Internet Connectivity;
 • Data Governance;
 • Microsoft 365 tenant instellingen;
 • Locatie van de door Copilot te gebruiken data.

Interesse in het Copilot Readiness Assessment?

Neem contact met PQR op via onderstaande button. 

Icon 1

Kick-off

Icon 2

Assessment

Icon 3

Uitwerking

Icon 4

Oplevering

Fasen Copilot Readiness Assessment

Het Microsoft Copilot Readiness Assessment bestaat uit vier fasen: 

 1. Kick-off: Tijdens de kick-off maakt u kennis met de consultant en wordt uitleg gegeven over de assessment. Tijdens de kick-off kunt u vragen stellen over eventuele onduidelijkheden en zal onze consultant u vragen stellen om een goed beeld te krijgen van de Microsoft 365 omgeving.
 2. Assessment: In deze fase voert PQR de daadwerkelijke controles en checks uit binnen uw Microsoft 365 omgeving en noteren we de bevindingen. Tijdens deze fase is een beheerder vanuit de klant vereist om toegang te verlenen tot de relevante onderdelen van uw Microsoft 365 omgeving, zodat we de checks kunnen uitvoeren. Indien gewenst, kan uw beheerder deze checks ook zelf doen onder regie van de PQR consultant.
 3. Uitwerking: De consultant verzamelt de informatie uit de checks en legt alle bevindingen en aandachtspunten vast in de vorm van een presentatie.
 4. Oplevering: Tijdens een interactieve sessie worden alle bevindingen besproken en gaan we concreet in op uw situatie en specifieke aandachtspunten daarin. Het wijze van rapportage is zodanig dat u de aanbevelingen en de activiteiten die hieruit voortkomen zelf kunt uitvoeren. Uiteraard is het ook mogelijk om u bij het uitvoeren van deze activiteiten te laten assisteren door een consultant van PQR.
Icon Copilot (1)

Een optimaal ingerichte Microsoft 365-omgeving om te starten met Copilot - dat is het resultaat van het Copilot Readiness Assessment

Logische vervolgstappen

Om Microsoft Copilot goed in uw organisatie in te zetten, heeft PQR diverse Copilot diensten ontwikkeld. Na het doen van het Copilot Readiness Assessment, zorgen deze vervolgstappen voor het beste resultaat om aan de slag te gaan met Copilot:

 • Copilot Inspiratiesessie: Verken de nieuwste mogelijkheden van Microsoft Copilot. Tijdens de Copilot Inspiratiesessie ligt de focus op de toepassing en functionaliteit van Copilot voor uw organisatie. PQR neemt u mee in wat Microsoft Copilot is, hoe u dit het beste kunt gebruiken en wat de mogelijkheden zijn binnen Microsoft Copilot voor Microsoft 365.
 • Purview Quickstart: Breng de dataveiligheid en -compliancy op orde met Microsoft Purview. De Purview Quickstart van PQR zorgt voor kennis in uw team over Purview en een robuuste inrichting van dataclassificatie.
 • Adoptie voor Microsoft Copilot: Copilot heeft een grote impact op de gebruikers. De adoptieconsultants van PQR begeleiden uw medewerkers in het aannemen van deze nieuwe manier van denken, werken en resultaten behalen. 

 

Starten met Copilot?

Begin goed met het Copilot Readiness Assessment

Voldoet de Microsoft omgeving aan de eisen om aan de slag te gaan met Microsoft Copilot? Het Copilot Readiness Assessment van PQR geeft antwoord. Neem contact op met PQR en vraag een vrijblijvend gesprek aan met één van onze consultants over de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over het Copilot Readiness Assessment?  

Neem contact op met PQR.